Ons aanbod

Alstroemeria

Alstroemeria wordt door ons het hele jaar door gekweekt. is een vaste plant met lang bloeiende lelieachtige bloemen. Er bestaan ongeveer 65 soorten en de bladeren van de bloemen zijn op een merkwaardige wijze gedraaid. In de 18de eeuw ontdekte men deze plant met prachtige bloemen en werd ze genoemd naar een Zweedse baron Alströmer.

Tulpen

In de koudere maanden van het jaar kweken we tulpen. De bloembollen worden in oktober geplant. Omdat ze in verwarmde serres staan, kunnen de eerste tulpen reeds in december geoogst worden. Ben jij ook een tulpenliefhebber? Na het planten van de bollen in jouw tuin blijft het wel geduldig wachten tot april vooraleer je de eerste bloemen ziet... of je kan ze natuurlijk ook kopen in onze winkel.

Lelies

Vanaf mei tot november kweken we ook lelies. De lelie kent meer dan honderd soorten zowel met als zonder geur. Het kleurenpalet is zeer uitgebreid en gaat van wit tot rood en van gestippeld tot gestreept. Ook de bloemgrootte kan sterk variëren. Sommige lelies hebben bloemen met een diameter van maar liefst 25 centimeter. De bekendste leliesoorten zijn de Longiflorum lelies, de oriëntaalse en de Aziatische maar kwekers introduceren ook voortdurend nieuwe variëteiten. Zo zijn er tegenwoordig lelies zonder stuifmeel.

Lelies kunnen makkelijk anderhalve week bloeien. Snij de stelen schuin af en verwijder de onderste bladeren zodat deze niet in het water komen. Wanneer je regelmatig het water in de vaas ververst, blijven de lelies nog langer mooi. Per ongeluk stuifmeel op je kleren? Het is zeer eenvoudig met plakband te verwijderen.