De kwekerij

Omdat een bloem – net als mensen – pas echt bloeit als ze zorg, aandacht en liefde krijgt, worden deze met de grootste zorg gekweekt. 
Familie De Keyster kweekt alstoemeria, tulpen en lelies.

Elke ochtend worden de rijpe bloemen geoogst. Deze worden via een automatisch intern transportsysteem tot in de geklimatiseerde verwerkingsruimte gebracht. Hier worden ze aan een streng sorteerproces onderworpen, zowel manueel als machinaal. Enkel de goedgekeurde bloemen worden verpakt en dit naar gelang de behoeften van de klant. Om de houdbaarheid te optimaliseren krijgen alle bloemen een voorbehandeling met een chloorproduct.

Om de keten tussen productie en verkoop zo kort mogelijk te houden werken we niet met voorraden. We oogsten enkel de plukklare bloemen zodat het mogelijk is dat bepaalde variëteiten snel uitverkocht zijn.

Onze kwekerij werkt milieubewust. Zo zetten we bijvoorbeeld natuurlijke vijanden in om chemische bespuitingen tot een minimum te herleiden. Daarnaast wordt ook het drainwater ontsmet en nadien hergebruikt. Dankzij scherminstallaties op verschillende niveaus behouden we bovendien de warmte en vermijden we lichtpollutie!